Stručný náčrt základov islamského fundamentalizmu - Hudec, Jozef
Charakteristika fundamentalizmu a pojem islamský fundamentalizmus. Rozšírenie islamu. Vývoj myšlienok islamského reformizmu. Hnutie Moslimských bratov. Rozvoj fundamentalizmu od 70. rokov 20. storočia. Hlavné ciele islamských smerov.