Elektronický šrot - odpad z elektronických a elektrotechnických zariadení - Rusko, Miroslav
Rast produkcie elektronických výrobkov a potreba zaoberať sa systémom zberu, triedenia a zhodnocovania opotrebovaných elektronických zariadení. Legislatíva SR a jej rozšírenie o implementáciu Smernice Európskeho parlamentu a Rady č. 2002/69/EC. Kategórie výrobkov, na ktoré sa vzťahuje smernica. Najvýznamnejšie faktory ovplyvňujúce náklady na recykláciu výrobkov. Recyklácia, využitie a zneškodnenie elektronického šrotu. Environmentálne hodnotenie a označovanie elektronických výrobkov (ekolabeling). Národný program environmentálneho hodnotenia a označovania výrobkov v SR (NPEHOV). Environmentálne kritéria pre počítače.