Krajiny V4 pri vstupe do Európskej únie makroekonomický vývoj a kapitálový trh - Chovancová, Božena
Krajiny V4 prešli vo svojom vývoji rozsiahlymi transformačnými zmenami, aby sa mohli zapojiť do integračných procesov v rámci Európskej únie. Na základe analýzy makroekonomických veličín autorky chcú ukázať spoločné črty, ale i špecifiká ich vývoja a dopad najmä na finančnú stránku týchto procesov v rámci hospodárstva. Ekonomiky V4 a ich kapitálové trhy. Inflácia verzus úrokové miery. Bankovníctvo v krajinách V4.