Charakteristika, tvorba a účtovanie technických rezerv v poisťovniach - Majtánová, Anna
Technická rezerva na poistné budúcich období. Technická rezerva na poistné plnenie. Technická rezerva na poistné prémie a zľavy. Technická rezerva na vyrovnávanie mimoriadnych rizík. Technická rezerva na životné poistenie. Technická rezerva na krytie rizika z investovania finančných prostriedkov v mene poistených. Iné technické rezervy. Príklady.