Ekonomická teorie aliancí - Šefčík, Vladimír
Olson a Zeckhauser v roku 1966 vo svojom článku položili základy ekonomickej teórie alinacií a charakterizovali koaličnú bezpečnosť ako čistý verejný statok. Zmiešaný model aliančného zabezpečenia. Ekonomické modely vojenských aliancií. Obranné výdavky NATO a jeho členských štátov.