Ekonomické a sociálne súvislosti integrácie Slovenska do Európskej únie - Šikula, Milan
Situáciu nášho poľnohospodárstva v podmienkach únie do značnej miery predurčuje jeho súčasná výkonnosť a postavenie v rámci národného hospodárstva v porovnaní s členskými štátmi EÚ a ostatnými kandidátskymi krajinami. V porovnaní s úniou je produktivita poľnohospodárstva Slovenska výrazne nižšia. Predpokladaný vývoj spotreby základných potravín po vstupe do EÚ.