Měnové unie ve světě - Machala, Karel
História menových únií vo svete - Zollverein Colný spolok, Latinská menová únia, Škandinávska menová únia, Zlatý štandard. Súčasný svet menových únií. Prípady menových únií, kde sa na menovej politike podieľa centrálna banka, nepodliehajúca jednému, ale všetkým členským štátom - Európska menová únia, Východokaribská menová únia (ECCU) a menová únia Afrického finančného spoločenstva.