Nezamestnanosť v teórii ekonomickej nerovnováhy - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Základné pojmy teórie ekonomickej nerovnováhy. Newalrasovské rovnováhy. Obmedzenia, rôzne kategórie ponúk a dopytov, dobrovoľné a efektívne výmeny, pravidlo kratšej strany trhu. Základný model teórie ekonomickej nerovnováhy. Typológia nerovnovážnych stavov. Teória nerovnováhy aplikovaná na analýzu európskej nezamestnanosti.