Priame zahraničné investície - súčasný stav v podmienkach Slovenskej republiky - Táncošová, Judita
Východiská priamych zahraničných investícií (PZI). Rôzne formy tokov zahraničného kapitálu a naznačenie vývoja PZI v podmienkach Slovenska. Príčiny nedostatočného vstupu PZI, nevhodná regionálna štruktúra. Všeobecné nástroje, ktoré by mohli viesť k zvýšeniu záujmu zo strany zahraničných investorov. Vývoj PZI na Slovensku v období rokov 1994 - 2002.