Hodnotenie ľudského rozvoja - Dudová, Iveta
Prístupy OSN k hodnoteniu ľudského rozvoja. Ľudský rozvoj. Sociálne vylúčenie. Disparity medzi mužmi a ženami. Ľudský rozvoj a Slovensko. Úroveň ľudského rozvoja sa v prístupoch OSN hodnotí prostredníctvom štyroch ukazovateľov.