Vývoj obyvatelstva Česka 1918-2002 - Srb, Vladimír
Vývoj základných demografických ukazovateľov v rokoch 1918-2002. Povojnové roky 1918-1937. Obyvateľstvo podľa národnosti v roku 1921 a 1930. Pohyb obyvateľstva v rokoch 1938-1944. Obdobie od roku 1945 do roku 1979. Prirodzená reprodukcia obyvateľstva 1945-1979. Zásadný obrat vo vývoji obyvateľstva ČR v rokoch 1980-2002. Sčítanie ľudu, domov a bytov v roku 2001.