Analýza používania štýlov manažmentu vo vybranom podniku - Badura, Peter, 1978-
Manažéri a štýly riadenia, ktoré používajú, rozhodujúcim spôsobom ovplyvňujú efektívnosť, kvalitu i celkovú úspešnosť organizácie. Cieľom príspevku je overiť dané tvrdenie v konkrétnom podniku, ktorý je možné považovať za úspešný. Niektoré základné predpoklady efektívneho riadenia podniku. Proces riadenia v praxi je nerozlučne spätý s utváraním, posilňovaním a uplatňovaním istých manažérskych štýlov.