Demografická revoluce v rozvojových zemích východní a jihovýchodní Asie - Růžička, Ladislav
Rozvojové krajiny Ázie a reprodukčná miera v rokoch 1995-2000. Klesajúca pôrodnosť a úmrtnosť v posledných 50 rokoch. Dôsledky demografických zmien. Výnimočné postavenie Japonska. Vládna politika Číny a pokles pôrodnosti pod reprodukčnú úroveň. Starnutie populácie ako demografický dôsledok druhého demografického prechodu.