Švédsko a jednotná měna euro - Sojková, Alena
Diskusia o možných scenároch zavedenia jednotnej meny euro vo Švédsku. Priaznivý vývoj makroekonomických veličín, ktoré musí pre pristúpenie k eurozóne splniť. Technická náročnosť prechodu k jednotnej mene. Dva možné technické scenáre. A. Klasická cesta. B. "Veľký tresk" - varianta, ktorá by znamenala skrátenie prechodnej fázy. Príklady úloh technického charakteru v súvislosti s prechodom Švédska na jednotnú menu.