Současné trendy informačních technologií v bankách - Vohnoutová, Marta
Vývojové trendy informačných technológií v bankách. Bankový sektor sa otvára a musí byť schopný komunikovať nielen vnútri vlastnej banky ale predovšetkým smerom von. V budúcnosti sa stane zadávateľom bezpečnostné oddelenie a predovšetkým klient. Kompatibilita subsystémov a ich väzby sú základnými stavebnými kameňmi moderného informačného systému banky. Viacvrstvový model (middleware, business intelligence, multifunkčné bankové portály). Viackanálová komunikácia. Infraštruktúra verejného kľúča (public key infrastructure). Kanály elektronického bankovníctva. Služby založené na nových štandardoch - časové razítka.