Platební styk v Evropské unii - Pantůčková, Jitka
Súčasné platobné systémy v Európskej únii. TARGET (Trans-European automated real-time gross-settlement express transfer). EURO1 - cezhraničný platobný systém. STEP1 cezhraničný retailový platobný systém. CLS (Continuous linked settlement) viacmenový systém pre zúčtovanie devízových transakcií na PVP základe. Legislatívny rámec. Jednotný eurový platobný priestor. Platobný styk Európskej menovej únie stojí na rázcestí. Potreba vytvárania integrovaného európskeho platobného prostredia, ktoré by bolo využívané obchodnými i centrálnymi bankami krajín eurozóny.