Cesta do eurozóny - vybrané maďarské lekce - Hampl, Mojmír
Rozdielnosť názorov na prijatie spoločnej európskej meny euro medzi kandidátskymi krajinami. Pred prijatím eura musí každá kandidátska krajina stráviť úspešne prinajemnšom dva roky v systéme ERM II. Snaha Maďarska maximálne urýchliť prijatie spoločnej meny euro má viditeľné dopady na štýl maďarskej menovej a fiškálnej politiky. Vyvodenie poučení z posledného vývoja v Maďarsku i pre ďalších kandidátov na vstup do eurozóny.