Požiadavky kladené na optimálny daňový systém s dôrazom na efektívnosť zdanenia - Zubaľová, Alena, 1959-
Zmeny požiadaviek na optimálny daňový systém. Optimálny daňový systém ako systém, ktorý maximalizuje spoločenský úžitok a kde rovnováha medzi veľkosťou mŕtvej straty a nerovnosťou odráža postoj spoločnosti k spravodlivosti a efektívnosti. Náklady zdanenia, administratívne náklady priame a nepriame.