Nové pravidlá pre kolektívne investovanie - Kvasňovský, Richard
Nový zákon o kolektívnom investovaní schválil parlament s cieľom harmonizovať túto oblasť podnikania so smernicami Európskej únie. Charakteristika správcovskej spoločnosti. Otvorené podielové fondy (podielové fondy harmonizované so smernicou EÚ). Uzavreté podielové fondy. Špeciálne podielové fondy. Majetok v podielovom fonde sa v súlade so zákonom zveruje depozitárovi. Povinnosť správcovskej spoločnosti zostaviť a predpísaným spôsobom zverejniť predajný prospekt. Dohľad vykonáva Úrad pre finančný trh.