Monetárny model MMF, jeho charakteristika, vývoj a problémy - Mokrý, Vladimír
Vypracovanie makroekonomického modelu v 50-tych rokoch Medzinárodným menovým fondom (problém deficitov platobných bilancií členských krajín). Monetárny model a jeho štruktúra - skúmanie vplyvov na tvorbu hrubého domáceho produktu a stav platobnej bilancie. Jednoduchosť modelu. Ďalší vývoj exponovaného modelu MMF: výmenné relácie, ekonomický rast zo strednodobého aspektu, inflácia a inflačné procesy. Projekt NAIRU (Non-Accelerating Inflation Rate of Unemployment), kvóty nezamestnanosti pri neakcelerujúcej inflácii.