Don Israel Patinkin - Rozborilová, Dária
Don Israel Patinkin ako významný svetový ekonóm, predstaviteľ povojnovej monetárnej teórie. Stručný historický prierez prácami Dona Patinkina s akcentom na ich prínos. Makroekonómia verzus mikroekonómia. verbálny prístup verzus matematický prístup. Klasická dichotómia, integrácia teórie hodnoty a monetárnej teórie. Keynes verzus klasici. Peniaze - exogénne, resp. endogénne aktívum? Neutralita peňazí.