Porovnanie európskeho poistného trhu s poistným trhom Slovenskej republiky - Korauš, Antonín
Záujmy poisťovní na nadnárodnej úrovni sa v celoeurópskom meradle realizujú v špeciálnej inštitúcii - v Európskom poisťovacom výbore (CEA - Comité Européen des Assurances). Činnosť CEA. Porovnanie členských štátov CEA. Poisťovníctvo v národnom hospodárstve členských štátov CEA. Európske poisťovacie spoločnosti: zamestnanosť, prijaté poistné, umiestnenie finančných prostriedkov technických rezerv. Jednotný poisťovací trh Európskej únie. Päť princípov jednotného právneho priestoru, tzv. jedinej licencie (single licence).