Nóri vravia Európskej únii: nie! - Částek, Michal
Otázka členstva Nórska v Európskom spoločenstve a v Európskej únii. Prvé ľudové referendum a výsledok referenda zo septembra 1972. Nórsko a dohody s ES o voľnom obchode s priemyselnými produktmi. Kľúčová otázka rybolovu (Nórsko a Island). Žiadosť o členstvo v Európskej únii. Priebeh kampane o vstupe do EÚ. Dohoda o Európskom hospodárskom priestore. Nórska politika a jej pragmatický postoj vo vzťahu k EÚ.