Charakter mondializačných procesov v ekonomike - Mokrý, Vladimír
Výklad pojmu mondializácia. Aktuálne otázky mondializácie. Vzťahy medzi politikou vôbec a národohospodárskou politikou špeciálne a dosiahnutými ekonomickými výsledkami, konkrétne dopadmi na štrukturálne reformy a riešenie problémov chudoby vo svete. Formulácia týchto otázok z tejto problematiky a prípadne ich riešenie. Mondializácia v oblasti financií a vo finančnom sektore. Vývoj názorov a posudzovanie procesov mondializácie.