Český pojistný trh před vstupem do Evropské unie - Čejková, Viktória
Fungovanie poistného trhu, jeho segmentácia, ukazovatele jeho úrovne. Poistný trh v ČR: predpísané poistné, poistné plnenie, škodovosť, poistenosť, koncentrácia poistného trhu. Regulácia poistného trhu. Európsky a svetový poistný trh. Jednotný poistný trh Európskej únie. Európsky poisťovací výbor (CEA - Comité Européen des Assurances) - špeciálna inštitúcia na nadnárodnej úrovni. Porovnanie českého a európskeho poistného trhu. Harmonizácia českého a európskeho poisťovníctva.