Mezinárodněprávní subjektivita Společenství a EU - Svoboda, Pavel
Obsahové vymedzenie pojmu medzinárodnoprávna subjektivita. Konštitutívny a deklaratórny aspekt medzinárodnej subjektivity. Pojem a druhy uznania. Forma a význam uznania. Medzinárodná subjektivita Európskej únie. Obsah medzinárodnoprávnej subjektivity EÚ.