Absolute convergence across time and space: new empirical evidence for an old debate - Workie Tiruneh, Menbere
Absolútna a relatívna konvergencia. Teória konvergencie z hľadiska hospodárskeho rastu (Solow-Swanov model). Empirické dôkazy pre absolútnu konvergenciu svetovej ekonomiky za obdobie 1996-2000. Divergencia v svetovej ekonomike - chudobné krajiny rástli pomalšie ako bohatšie krajiny. V rámci rozvojových krajín nedošlo k absolútnej konvergencii.