Terorizmus ako osobitný druh vojny - Sviatko, Martin
Vznik medzinárodného terorizmu. Dynamika terorizmu a nemennosť jeho definičnej identifikácie. 11. september ako predpoklad vzniku novej percepcie terorizmu. Špecifiká koncepcie terorizmu ako druhu vojny. Základné rozdiely medzi vojnou a terorizmom.