Analýza daňovej incidencie, daňového bremena, daňového dopadu a presunu, vzhľadom na daňovú optimalizáciu prostredníctvom využitia daňových rajov - Kováč, Urban
Názory na zásady zdanenia medzi odborníkmi a ostatnou verejnosťou. Daňový systém na Slovensku. Rozlišovanie daňovej incidencie. Definovanie kategórie daňové bremeno. Spôsoby daňového dopadu na subjekty. Otázka efektívneho daňového systému. Charakteristika daňových rajov podľa OECD. Aktívne a pasívne využitie daňových rajov. Daňové úniky.