Investori Slovensko našli aj bez privatizácie
Prísun zahraničných investícií na Slovensko v roku 2003. Najväčším lákadlom je daňová reforma a lacná pracovná sila. Rezervy sú stále v infraštruktúre a v legislatíve. Najväčším lákadlom pre investorov je výroba automobilov. Nástup konkurencie susedných krajín v prilákaní investorov. Prostredie na Slovensku sa pre zahraničných investorov zlepšuje. Problémy sú s pozemkami.