[Ropný priemysel] - Hirman, Karel
Z obsahu: Ropa a plyn - rok vážnych udalostí a zlomových zmien. Energetický dialóg EÚ a Ruska viazne. Spory Ruska so susedmi sa týkajú aj tranzitu cez Slovensko. Slovensko by malo byť pri ropovodných projektoch aktívnejšie.