Prechodné zníženie hodnoty majetku z účtovného a daňového hľadiska - Vašeková, Miroslava, 1978-
Podnikanie a riziko v súčasnosti považujeme za dve neodlúčiteľné skutočnosti. Premietnutie možných rizík do bežného účtovníctva a následne do účtovnej závierky v zmysle platnej slovenskej právnej úpravy je povinnosťou každého podnikateľského subjektu - účtovnej jednotky (UJ). Účtovné hľadisko opravnej položky k dlhodobému majetku. Praktický príklad. Daňové hľadisko. Praktický príklad.