Zdaňovanie zisku, darov a možnosť ich odpočtu od základu dane u právnických osôb nezriadených za účelom podnikania - Neupauerová, Eva
Daňové úľavy ako nepriama forma podpory neziskových subjektov zo strany štátu. Daňové úľavy vo vzťahu k zákonu o daniach z príjmov č. 286/1992 Zb. a č. 366/1999 Z.z. a k novele daňového zákona č. 173/1998 Z.z. a č. 561/2001 Z.z.. Reprezentatívne organizačno-právne formy týchto neziskových subjektov a to: nadácie, občianske združenia, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby a neinvestičné fondy. Praktická aplikácia dosahu týchto zákonov o daniach z príjmov na zdaňovanie príjmov právnických osôb nezriadených za účelom podnikania ako aj na vytváranie právneho priestoru v tomto zákone pre poskytovanie darov ako fyzickými, tak aj právnickými osobami.