Preprava tovarov podliehajúcich spotrebným daniam po vstupe Slovenskej republiky do EÚ - Šubík, Peter
Princíp voľného pohybu tovarov v EÚ. Kedy sa stávajú tovary podliehajúce spotrebným daniam predmetom dane. Po vstupe do EÚ nepôjde o dovoz a vývoz, ale o nadobudnutie tovaru. Colné územie spoločenstva. Daňové územie spoločenstva. Tovary podliehajúce spotrebným daniam. Daňové sklady.