Vplyv daní z príjmu na fiškálnu politiku - Tkáčová, Mária
Podstata fiškálnej politiky. Nástroje fiškálnej politiky. Vplyv štátnych výdavkov na agregátny dopyt. Úroveň zdanenia ako nástroj fiškálnej politiky. Vplyv daňových zmien na agregátnu ponuku. Problémy a komplikácie pri presadzovaní princípov fiškálnej politiky do hospodárskeho života. Problém politického cyklu. Vytesňovací efekt. Systém investičných subvencií. Fiškálna politika v otvorenej ekonomike. Reálne pohľady na fiškálnu politiku.