Modelovanie vo finančnej matematike - Dávid, Arnold
Vo finančnej matematike sú známe vzorce na výpočet budúcej hodnoty renty iba pre niektoré druhy renty a pre pevnú úrokovú sadzbu. Popísaný model v tomto článku túto medzeru odstraňuje. Model rentových operácií. Rentový počet a umorovanie dlhu. Praktický príklad.