Analysis of the local economic development (LED) tools - Charbuský, Miloš
Strategické plánovanie a jeho metodológia je už v ČR rozšírená na oboch úrovniach - municipálnej a regionálnej. Riadenie miest (obcí) nie je jednoduchou úlohou. Reprezentanti miestnej verejnej správy musia dostatočne poznať nástroje, ktoré môžu použiť k ekonomickému rozvoju svojho regiónu. Článok porovnáva nástroje používané v súčasnej dobe a nástroje popisované v zahraničnej literatúre. Porovnanie má základ v prevedenom empirickom výskume.