Úloha ratingu pri hodnotení úverových rizík - Chovancová, Božena
Funkcia ratingu vo svete. Definovanie ratingu. Pojem Country Rating (hodnotenie krajiny) a Sovereign Rating (hodnotenie vlády). Základné komponenty metodológie, ktorú používajú ratingové spoločnosti. Ratingové hodnotenie na makroúrovni a mikroúrovni. Metodológia Standard & Poor´s. Najvýznamnejšie svetové a lokálne ratingové agentúry. Stupne ratingového hodnotenia a ich stručná charakteristika.