Multikriteriální bodová metoda k určování vstupní ceny zařízení - Makovec, Jaromír
Problematika oceňovania strojov a zariadení. Na základe praktického príkladu je odvodený i teoretický prístup k riešeniu. Ide o porovnanie väčšieho počtu technických parametrov stroja, z ktorých každý má rozdielny vplyv na konečnú technickú úroveň a teda i východziu cenu zariadenia. Metodický prístup je nazvaný multikriteriálna bodová metóda. Využitie vzťahov pre ďalšie rozhodovanie.