O ekonomických názoroch Staroveku - Melišek, František
Prvé písomné práce z oblasti ekonómie a ekonomiky. Začiatky ekonomického myslenia od antického Grécka. Hlavní predstavitelia ekonomického myslenia v antickom Grécku a starovekom Ríme. Rozdiel medzi gréckymi filozofmi a rímskymi mysliteľmi.