K problematike poistného trhu ako segmentu finančného trhu v súvislosti so vstupom so Európskej únie - Drugdová, Barbora
Charakteristika finančného a poistného trhu, členenie a rozsah. Pomer životného a neživotného poistenia vo vyspelých ekonomikách v štátoch EÚ. Podiel životného a neživotného poistenia na slovenskom trhu podľa predpísaného poistného za obdobie 1997-2001. Vecný a investičný poistný trh. Podiel členov Slovenskej asociácie poisťovní na predpísanom poistnom k 31.12.2001. Svetový poistný trh v roku 2000. Poistenosť vo vybraných krajinách Európy. Aproximácia našej legislatívy v oblasti poisťovníctva s legislatívou Európskej únie.