Analysis of extend of EU-competition policy in certain practice - Tulisová, Šárka
Vyhodnotenie rozsahu politiky Komisie EÚ na ochranu hospodárskej súťaže. Popísaná je politika na ochranu proti horizontálnym a vertikálnym dohodám, politika zameraná na kontrolu podnikov so spoločnou majetkovou účasťou. Špeciálna pozornosť je venovaná priemyselným sektorom, ktoré majú vyššiu dispozíciu k praktikám narušujúcim voľnú hospodársku súťaž v EÚ. Pozornosť je tiež venovaná príkladom nebezpečných dohôd o spoločnom podniku. V príspevku je tiež vyhodnotený rozsah i medzinárodný význam politiky Európskej únie na ochranu hospodárskej súťaže.