(Anti)korupční klima v zemích Evropské unie - Volejníková, Jolana
Protikorupčné aktivity Európskej únie. Európska protikorupčná jednotka OLAF (European anti-fraud office). Európsky ombudsman. Protikorupčné opatrenia prijaté v rámci Rady Európy. GRECO (Group of states against corrruption). Občianskoprávny dohovor. Trestnoprávny dohovor o korupcii. Miera výskytu korupcie v jednotlivých krajinách EÚ. Korupcia a proces zbližovania.