Social consequences of unemployment - Barañska, Bogumila
Nástroje a programy na trhu práce - charakteristika. Fungovanie systému pracovných úradov na odstránenie a podporu v nezamestnanosti. Charakteristika nezamestnaného človeka. Nezamestnanosť ako sociálna choroba. Dôsledky nezamestnanosti - negatívne socio-psychologické a morálne dôsledky, pozitívne sociálne a ekonomické aspekty. Riešenie nezamestnanosti v podmienkach Poľska. Podnikateľské a rekvalifikačné stratégie sú vítané. Skúsenosti zamestnancov po strate práce.