Přístupy k eliminaci finančních rizik na bázi finančních hedgingových strategií - Zmeškal, Zdeněk
Finančné riziká ako jedna zo základných charakteristík finančného rozhodovania. Význam hedgingu (zaisťovania) finančných rizík. Možnosti aplikácie hedgingových stratégií na báze: delta hedgingu, minimalizácie rozptylu, minimalizácie hodnoty Value at Risk (VaR), maximalizácie strednej hodnoty funkcie úžitku a minimalizácie strednej hodnoty strát. Stratégie uplatniteľné v malej otvorenej ekonomike so slabým derivátovým trhom.