Zákon o výkone práce vo verejnom záujme s komentárom - Buchtová, Mária
Základné zákony, ktoré boli prijaté v rámci reformy zamestnávania vo verejnom sektore - zákon č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme, zákon č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme, zákon č. 551/2003 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 312/2001 Z.z. o štátnej službe. Nový zákon sa oproti doterajšiemu zákonu o verejnej službe vzťahuje na podstatne širší okruh zamestnancov.