Otázka financovania samosprávnych krajov ako dôsledok fiškálnej decentralizácie (reformy VS) - Jančovič, Ľuboš
Dlhodobý proces vývoja reformy verejnej správy na Slovensku. Zmysel celej koncepcie bola postupná decentralizácia v troch dimenziách - 1. decentralizácia kompetencií, 2. decentralizácia financií, 3. politická decentralizácia. Hlavným cieľom príspevku sú otázky decentralizácie financií. Zásady decentralizácie financií.