Právo na prerokovanie veci bez zbytočných prieťahov - Urban, Róbert
Prieťahy v súdnych konaniach v SR predstavujú vážny celospoločenský problém. Tento jav nadobudol výraznenjšie rozmery po novelizácii Ústavy SR ústavným zákonom č. 90/2001 Z.z. Snaha o hľadanie riešenia.