Cestná sieť ako impulz rozvoja regiónov - Mackových, Jaroslav
Slovensko do roku 2010 očakáva intenzívny dopravný rozvoj. Týka sa prevažne siete diaľníc a ciest pre motorové vozidlá - vychádza do značnej miery z dopravnej a regionálnej stratégie EÚ. Dopad diaľníc na ekonomiku okrajových regiónov EÚ. Teória regionálneho rozvoja. Teória produkčno-funkčná - kritika. Teória medzinárodného a medziregionálneho obchodu - kritika. Lokačná teória - kritika. Limitujúce faktory regionálneho rozvoja.