Úvod k tvorbe vnútropodnikových predpisov
Vnútropodnikové predpisy ako písomné normatívne akty, ktoré usmerňujú konkrétne činnosti v podniku, ktoré sa pravidelne opakujú alebo sa týkajú určitej jednorazovej, neopakujúcej sa skutočnosti. Členíme ich na poriadky, smernice, metodické pokyny, rozhodnutia, opatrenia, príkazy, oznámenia. Všetky predpisy sú súčasťou riadiaceho a kontrolného systému podniku a slúžia aj pre potreby účtovníctva. Prezentácia najdôležitejších vnútropodnikových predpisov, v podobe vypracovaných konkrétnych vzorov vo fiktívnom podniku.